{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cerić i Crnogorac: Ovo je historijski rezultat za džudo u BiH

14.11.2017. u 12:40
168
4
Cerić i Crnogorac: Ovo je historijski rezultat za džudo u BiH
168
Džudo savez Bosne i Hercegovine održao je danas konferenciju za medije povodom nastupa naših sportista na Svjetskom prvenstvu u Open kategoriji, za koje selektor bh. selekcije Branislav Crnogorac smatra da je izuzetno veliki događaj.
"Veliki je ovo povod, jer je iza nas Svjetsko prvenstvo u Open kategoriji. Pravo nastupa su imali svi džudisti koji imaju više od 90 kilograma i džudistkinje teže od 70 kg. Ono što je Larisa postigla je najveći rezultat u historiji BiH. Amel Tuka je bio treći, a Larisa druga. Kao selektor i trener sam ponosan na rezultat. Ovo nije incident, nego kontinuitet. Ovo je sve očekivano jer je Larisa druga na svjetskoj ranking listi. Rekao sam na početku godine da će 2017. biti najuspješnija godina u historiji džuda BiH. Neću spominjati ostale rezultate, niti druga imena, nego moramo biti fokusirani na ovaj veliki uspjeh. Larisa je zaboravila da je bila juniorska prvakinja svijeta i U23 prvakinja Evrope. Želim da istaknem da smo ponosni svi mi koji radimo s njom. Džudo je i ovim njenim rezultatom potvrdio da je najtrofejniji olimpijski sport u BiH. Mi ne trebamo brinuti za našu budućnost i samo je pitanje da li će institucije prepoznati naš rad i ono što mi ostvarujemo", istakao je Crnogorac.

Selektor je opisao i finalni meč Larise Cerić.

"Japanka je prva na rang-listi, Larisa je druga i nije bilo iznenađenja što su njih dvije u finalu. Velika je prednost što je Japanka bila teža, mnogo je to utjecalo. Iako smo mi znali i pripremili smo taktiku, analizirali smo, ali jednostavno, razlika u kilogramima bila je presudna. Podsjetit ću da je Larisa u prethodnim mečevima dominirala", poručio je Crnogorac.

Larisa se zahvalila za interes javnosti za njen rezultat te istakla da je zadovoljna dosadašnjim rezultatima ove sezone.

"Nije mala stvar biti u finalu Svjetskog prvenstva za seniore. Zadovoljna sam dosadašnjim dijelom sezone, a ova medalja mi je nedostajala da upotpunim kolekciju. Imam dvije evropske, a ovo je sada svjetska. U Maroko sam išla s ciljem da osvojim medalju. U najboljim sam godinama, a sada sam ostvarila veliki uspjeh", istakla je Cerić te se dotakla i meča s Japankom.

"Zadovoljna sam svojim borbama, a u finalu je Japanka bila dominantna. Nadam se da ću postići bolji rezultat u narednim godinama, ali općenito sam zadovoljna nastupom i pripremama. Hvala Branislavu Crnogorcu i Arijani Jahi koji su bili uz mene. Ovaj rezultat nije samo moj, nego i njihov, kao i moje porodice i klupskih kolega, zbog činjenice da sam uspjela da uđem u finale i osvojim medalju", istakla je Cerić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: