UFC 287
46

Burns poslao Masvidala u penziju, malo poznati borac ugasio "hype" oko 18-godišnjeg Rosasa

E. B.
Jorge Masvidal
Jorge Masvidal
Tokom protekle noći u Miamiju je održan borilački event UFC 287 koji je u potpunosti opravdao očekivanja.
Osim glavne glavne borbe u kojoj je Israel Adesanya brutalno nokautirao Alexa Pereiru i vratio pojas srednje kategorije, vidjeli smo još nekoliko spektakularnih borbi u oktagonu.

U sunaslovnoj borbi sastali su se Gilbert Burns i Jorge Masvidal. Burns je slavio jednoglasnom odlukom sudija (30-27, 30-27, 29-28), a a legendarni Masvidal je nakon borbe objavio da završeva MMA karijeru.

Masidal je u svom oproštajnom govoru i pružio podršku Donaldu Trumpu koji je bio u dvorani, te je uz ovacije ispraćen iz dvorane.

Burns je sada na skoru 22-5, dok je Masvidal tokom 20 godina karijere upisao 35 pobjeda i 17 poraza.

Malo poznati borac Christian Rodriguez je ugasio "hype" koji se stvorio oko 18-godišnjeg Raula Rosasa, najmlađeg borca u historiji UFC-a.

Rosas, za kojeg su mnogi stručnjaci tvrdili da će za nekoliko godina postati prvak u bantam kategoriji, je dobio prvu rundu zahavljujući tome što je odmah srušio protivnika, no i u drugoj i trećoj rundi je pokušao raditi na isti način, ali mu to nije prolazilo za rukom i na kraju je dobio velike batine i upisao prvi poraz u svom osmom profesionalnom nastupu.

Odličnu borbu su prikazali i Kelvin Gastelum i Chris Curtis koji su pružili pravi rat kroz svih 15 minuta, a jednoglasnom odlukom sudija (29-28, 29-28, 30-27) slavio je Gastelum.

Također, vrijedi izdvojiti nokaute Roba Fonta u prvoj rundi protiv Adriana Yaneza, te Kevina Hollanda protiv Santiaga Ponzinibbija u trećoj rundi.