Brat Dilliana Whytea spriječio putnika u avionu da otvori vrata i "izađe" na 8.000 metara

Brat Dilliana Whytea spriječio putnika u avionu da otvori vrata i "izađe" na 8.000 metara
3
K. H.
3.12.2019. u 17:32
25
komentara
3

dijeljenja
Brat Dilliana Whytea spriječio putnika u avionu da otvori vrata i "izađe" na 8.000 metara Foto: EPA-EFE
Na letu od Londona do Saudijske Arabije, gdje će se održati borba između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza, dešavala se prava drama s obzirom na to da je jedan od putnika uslijed napada panike želio izaći iz aviona.
U avionu koji je iz Londona letio ka Rijadu nalazila se i Joshuina majka, kao i brat jednog od najboljih svjetskih teškaša Dilliana Whytea - Dean Whyte, koji je na kraju ispao istinski heroj.

Naime, nakon sat vremena leta jedan od putnika je uslijed napada panike odlučio pokušati napustiti avion i otvoriti vrata, te "izaći" iz aviona, a kada su se svi ostali putnici uspaničili znajući kakve bi to posljedice po sve njih imalo, Dean Whyte je spriječio punika da povuče ručicu i nakon toga je razgovorom uspio da smiri situaciju.

Ubrzo je otkriveno da se vrata u tokom leta svakako ne mogu otvoriti, što ostali putnici nisu znali, ali s obzirom na to da je u avionu nastala prava panika i da su se mnogi zabrinuli za svoj život, Whytova reakcija je bila sjajna.

Engleski mediji otkrili su da je Whyte pokazao izrazitu sposobnost komuniciranja u trenucima kada je razgovarao s čovjekom koji nije pri sebi, a po dolasku u Saudijsku Arabiju mnogi su mu čestitali na pribranosti i na zaista hrabroj reakciji.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...