Tri puta operisana
30

Boskerski šampion za 2.500 eura oslobođen optužbi nakon što je slomio vilicu zaručnici

H. H.
Schwarz je jedini poraz u karijeri doživio od Tysona Furyja (Foto: Twitter)
Schwarz je jedini poraz u karijeri doživio od Tysona Furyja (Foto: Twitter)
Njemački bokser i bivši interkontinentalni IBF i WBO šampion u teškoj kategoriji Tom Schwarz (27), oslobođen je optužbi za teške tjelesne povrede koje je nanio svojoj bivšoj zaručnici Tessi S. (28) u maju prošle godine.

Iako mu je prijetila kazna do deset godina zatvora, sud je danas naložio obustavu postupka za iznos od 2.500 eura (dospijeće do 31. decembra 2021.), što je šokiralo njemačku javnost, ali i oštećenu stranu.

Schwarz je bio optužen da je udarcem šakom tri puta, slomio vilicu svojoj bivšoj djevojci Tessi, koja je potpuno zgrožena nakon ove odluke: "Prekid postupka je skandal!", poručila je.

Sudija Winfried Leopold u svom obrazloženju naveo je: "Ne vidim zašto bi optuženog trebalo drugačije tretirati jer je bokser. On je majstor udaranja šakama i udarac je kao profesionalni bokser mogao i trebao izvesti drugačije, ali s druge strane, ni žrtva se nije pokazala u boljem svjetlu", kazao je Leopold, nakon čega je optužen da se ruga žrtvi.

Nakon incidenta, Schwarzova djevojka je imala i tri operacije, a vilica joj je bila fiksirana s četiri ploče i 16 šarafa. Prema informacijama Bilda, desetak sedmica morala je jesti na slamku, a donja usna joj je i danas utrnuta od posljedica udarca.

Odlučujući faktor za sudsku odluku očito je bilo svjedočenje očevidca Oksane E. (42), koja je njihovu svađu nakon zabave u restoranu opisala na sljedeći način:

"Htio je otići, situacija je eskalirala. Kad je sjedio na suvozačevom mjestu u autu, ona ga je počela udarati", kazala je, nakon čega je sud ovu čijenicu prihvatio kao argument i čin samodobrane.

Inače, Schwarz se tokom karijere borio i s dvojicom bh. boksera - Adnanom Buharalijom i Adnanom Redžovićem, te je obojicu savladao nokautom.

Zanimljivo, u dosadašnjih 27 borbi ostvario je 26 pobjeda i samo jedan poraz i to od najboljeg boksera današnjice Tysona Furyja koji ga je nokautirao u septembru 2019. godine.