Rođeni Goraždanin
53

Bosanski bombarder se vraća, saznao je narednog protivnika u UFC-u

N. M.
Damir Hadžović (Foto: Instagram)
Damir Hadžović (Foto: Instagram)
Bosanskohercegovački borac s adresom u Danskoj Damir Hadžović (37) vraća se u UFC oktagon, pošto je objavljeno da će se 10. februara u Nevadi boriti protiv Bolajija Okija.

Hadžovića, popularnog Bosanskog bombardera, u akciji nismo vidjeli od jula 2022. godine, kada je poražen od Marca Diakiesea, a ovaj put mu je UFC konačno odlučio dati nešto lakši zadatak, barem na papiru.

Na megdan će Hadžoviću u Nevadi, na UFC Vegas 86 događaju izaći debitant u najjačoj MMA organizaciji svijeta Bolaji Oki, 28-godišnji belgijski borac.

No, to što je debitant nipošto ne znači i da će Oki biti lagan plijen za rođenog Goraždanina. Oki je u fenomenalnom nizu od osam uzastopnih pobjeda i ukupno u karijeri ima omjer 8-1, a poražen je samo u svom profesionalnom debiju.

Do ugovora s UFC-om je Oki stigao posljednjom pobjedom u meču Dana White Contender Seriesa protiv Dylana Salvadora u augustu, kada je slavio tehničkim nokautom.

Hadžović je u posljednje vrijeme bio u promjenjivoj formi, što je i sasvim razumljivo jer ga UFC nije štedio s odabirom protivnika, pa u posljednjih šest mečeva ima tri pobjede i tri poraza. Ukupno je u karijeri na omjeru 14-7.