Promjena boraca
7

Borba Habiba i Fergusona i peti put zvanično otkazana, kao zamjena upada Gaethje

N. K.
Novi plakat UFC-a
Novi plakat UFC-a
Justin Gaethje službeno je zamijenio Habiba Nurmagomedova na glavnom događaju UFC 249 eventa te će se suočiti s Tonyjem Fergusonom za privremeni pojas u lakoj kategoriji.

Ferguson se 18. aprila trebao boriti s neporaženim Rusom, ali je trenutna pandemija koronavirusa otkazala tu borbu.

Svega 12 dana prije događaja White je potvrdio da će Gaethje, kako se i očekivalo, zamijeniti Orla i boriti se s Fergusoom za privremenu verziju pojasa u lakoj kategoriji.

Prvobitno se događaj trebao održati u New Yorku, u Brooklynovom Barclays Centru, ali zakoni u državi su spriječili da se tamo borbe održe.

Iz UFC-a su se nadali da bi se u sjedištu u Las Vegasu mogao održati event bez publike, ali je tamo država Nevada to stopirala.

Tako još uvijek poznato gdje će se događaj održati, a sve se zakomplikovalo ranijim odlaskom Habiba iz države.

Naime, postojale su glasine da se događaj može održati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pa je Orao putovao na Bliski Istok. Kad je država počela s zatvaranjem svojih granica, otputovao je kući u Rusiju, koja se također "zaključala".

Iako je šteta što već peti put ne dobijamo borbu Fergusona protiv Habiba, zamjenski meč bi trebao biti uzvudljiva jer obojica boraca su poznata po agresivnom stilu s dobrim udarcima.