Počeo s kemoterapijom
546

Borac iz BiH obradovao javnost: Za liječenje sina skupio 40.000 dolara nakon što je otkazao nastup u Zetri

H. H.
Selver Mahmić (Foto: Instagram)
Selver Mahmić (Foto: Instagram)
Bosanskohercegovački MMA borac Selver Mahmić podijelio je s javnošću tužne vijesti i apel za pomoć u liječenju njegovog sina Omara, kojem je dijagnosticiran tumor, a sada je potvrdio da su novčana sredstva prikupljena veoma brzo.
Mahmić je zbog svega morao otkazati svoj nastup na decembarskom događaju Fight Nation Championship u sarajevskoj Zetri (16.12.).

"Ovim putem bi htio reći da su sredstva za prvu fazu liječenja mog Omara skupljena, 40.000 dolara. Omar je počeo sa kemoterapijom u Istanbulu i trebao bi ih primati narednih 6 mjeseci. Ne mogu riječima da opišem i da se zahvalim svima koji su učestvovali u akciji, bili tu sa nama u teškim trenutcima. Šta reći za ljude koji su omogućili mom Omaru liječenje! Hvala puno svima, mom Maglaju, mojoj BIH, mojoj MMA zajednici i svima ostalima. Uz Allahovu pomoć se nadamo da će Omar izaći kao pobjednik", napisao je Mahmić na FB.

Ovim putem bi htio reći da su sredstva za prvu fazu liječenja mog Omara skupljena, 40 000 dolara. Omar je počeo sa...

Posted by Selver Mahmić on Wednesday, November 29, 2023
Podsjetimo, Omaru Mahmić je dijagnosticiran tumor na mozgu, a nedavno je imao dvije operacije nakon kojih su iscrpljene sve mogućnosti njegovog liječenja u Bosni i Hercegovini.

Selver Mahmić je dosad u MMA karijeri imao tri profesionalne borbe. U finalu FNC turnira Armagedon poražen je od Davida Sivonjića, a potom je vezao dvije pobjede jer je savladao Michaela Realija i Nemanju Milakovića.

Ranije je svoju karijeru Mahmić gradio u kickboxu.