Počeo s kemoterapijom
546

Borac iz BiH obradovao javnost: Za liječenje sina skupio 40.000 dolara nakon što je otkazao nastup u Zetri

H. H.
Selver Mahmić (Foto: Instagram)
Selver Mahmić (Foto: Instagram)
Bosanskohercegovački MMA borac Selver Mahmić podijelio je s javnošću tužne vijesti i apel za pomoć u liječenju njegovog sina Omara, kojem je dijagnosticiran tumor, a sada je potvrdio da su novčana sredstva prikupljena veoma brzo.
Mahmić je zbog svega morao otkazati svoj nastup na decembarskom događaju Fight Nation Championship u sarajevskoj Zetri (16.12.).

"Ovim putem bi htio reći da su sredstva za prvu fazu liječenja mog Omara skupljena, 40.000 dolara. Omar je počeo sa kemoterapijom u Istanbulu i trebao bi ih primati narednih 6 mjeseci. Ne mogu riječima da opišem i da se zahvalim svima koji su učestvovali u akciji, bili tu sa nama u teškim trenutcima. Šta reći za ljude koji su omogućili mom Omaru liječenje! Hvala puno svima, mom Maglaju, mojoj BIH, mojoj MMA zajednici i svima ostalima. Uz Allahovu pomoć se nadamo da će Omar izaći kao pobjednik", napisao je Mahmić na FB.

[FBPOST]https://www.facebook.com/selver.mahmic/posts/pfbid0c6HRtkDV9PfQ4LxMYvwd9LR3onHaMtouk4PYtQNKqqqjWYMWEh2mrKgDpGYWTRRUl[/FBPOST]

Podsjetimo, Omaru Mahmić je dijagnosticiran tumor na mozgu, a nedavno je imao dvije operacije nakon kojih su iscrpljene sve mogućnosti njegovog liječenja u Bosni i Hercegovini.

Selver Mahmić je dosad u MMA karijeri imao tri profesionalne borbe. U finalu FNC turnira Armagedon poražen je od Davida Sivonjića, a potom je vezao dvije pobjede jer je savladao Michaela Realija i Nemanju Milakovića.

Ranije je svoju karijeru Mahmić gradio u kickboxu.