Nova sezona
165

Bokseri Željezničara u Nikšiću kreću u pohod na završnicu Regionalne lige

E. B.
Počela je druga sezona Regionalne bokserske lige koja je donijela velika interesovanja ljudi iz bokserskog svijeta u regionu, ali i šansu mladim bokserima koji svoja znanja mogu demonstrirati i usavršavati prije nastupa na nekim od velikih takmičenja kao što su evropska, svjetska i olimpijska prvenstva.

Da Regionalna liga pokazuje svoje prave vrijednosti, potvrđuje i to da su je liga proširena, te će u ovoj sezoni pored klubova iz prošle sezone učestvovati Slavija Banja Luka, Novi Pazar, Nikšić i Sveti Donat iz Zadra.

Bokserski klub Željezničar iz Sarajeva kao jedini klub iz Federacije BiH krenuo je i u ovu sezonu sa tendencijom da izbori završnicu ovog prestižnog takmičenja, a to je Final Four, i u konačnici i osvajanje prvog mjesta.

Plave već danas očekuje nas nastup u Nikšiću.

"Naravno, bit će teško ako znamo da u protivničkim klubovima nastupaju bokseri ruskog i kubanskog porijekla, da je nekoliko naših boksera otišlo u profesionalni boks, a paralelno s tim problemima nadležne institucije pored dobre volje nisu u punom kapacitetu prepoznale značaj ovog takmičenja što vjerujem da će u narednom periodu biti drugačije.

Naši bokseri su spremni i to nam je najbitnije, gdje uz tri mlada boksera Eldara Hodžića, Ali Šljivu i Halida Gakića sa ostalim starijim kolegama očekujemo sve najbolje", poručio je predsjednik Bokserskog kluba Željezničar Enes Peštek.