Tvrdi da se kaje
24

Bokser Kubrat Pulev se javno izvinio nakon što je poljubio novinarku

Klix.ba
Bugarski teškaš Kubrat Pulev javno se izvinio nakon što je poljubio novinarku Jenny Sushe poslije meča održanog u martu u Californiji, piše Russia Today.

Dvostruki evropski prvak je šokirao bokserski svijet kada je poljubio Sushe, odnosno Jennifer Ravalo, tokom intervjua nakon pobjede nad Bogdanom Dinuom u Costa Mesi. Novinarka iz Las Vegasa je rekla da se osjeća poniženo zbog incidenta te je optužila Puleva da ju je uhvatio za stražnjicu kada kamera nije snimala, a on to demantuje.

Sushe je odlučila tužiti boksera kojeg je već suspendovala Kalifornijska državna atletska komisija uoči saslušanja zakazanog za 14. maj.

Pulev se ranije nije kajao zbog poljupca te je tvrdio da je Sushe njegova prijateljica, a njegov tim je objavio snimak na kojem se vidi kako se ona zabavlja s njegovim društvom do ranih jutarnjih sati nakon borbe.

Ipak, bokser se odlučio javno izviniti.

"Žao mi je zbog onoga što se dogodilo. Da mogu vratiti vrijeme, ne bih to učinio. To je iskustvo koje svako mora proći, radim takve stvari, temperamentan sam i učinio sam to čisto jer sam bio sretan. Moru reći svojim fanovima da se radilo o euforiji nakon pobjede. Ljudi koji suosjećaju sa mnom znaju da to ne bih ponovio i poljubio Sushe. Žao mi je zbog toga. Nisam to učinio s namjerom nasilja, poljubac je bio izraz radosti", izjavio je Pulev.

Dodao je da je prije borbe proveo vrijeme sa Sushe te da je osjetio da se "poznaju",

"Nisam to činio ranije, ali sam jednostavno osjetio da se poznajemo. Rekao sam da smo prijatelji, a ona je kazala da nismo. No, razgovarali smo, bili smo mnogo bliži nego što Sushe tvrdi", dodao je Pulev.

Njemu je podršku pružila njegova djevojka, bugarska pop zvijezda Andrea.