Radi pretrage
335

Bodybuilder Mirsad Terzo oporavak nakon moždanog udara nastavlja u Sarajevu

Piše: K. H.
Željka Estebane i Mirsad Terzo
Željka Estebane i Mirsad Terzo
Poznati bh. bodybuilder Mirsad Terzo sredinom maja previžio je težak moždani udar, a prošle sedmice on se vratio u svoje Sarajevo gdje uspješno nastavlja proces oporavka i rahabilitacije.

Njegova supruga Željka Estebane-Terzo istakla je da se on nalazi na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu te da mu je potrebno strogo mirovanje kako bi se na što bolji i brži način oporavio.

"Trenutno smo u Sarajevu gdje smo došli prošle sedmice, a Mirsad se sada nalazi u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Još uvijek se rade pretrage, potrebno mu je strogo mirovanje s minimalnim brojem posjeta, a što više odmora bude imao, to će oporavak biti bolji. Pored toga, radi fizioterapije i za sada sve ide nabolje", istakla je njegova supruga Željka Estebane-Terzo.

U trenutku udara Terzo je bio u Srbiji, a Željka nam je potvrdila da je usluga bila na vrhunskom nivou i da su svi ljekari bili ljubazni prema njima.

"Usluga u Srbiji je bila zaista sjajna, svi su bili maksimalno ljubazni prema nama i zaista smo imali sve potrebno u toj prvoj fazi oporavka", kazala je Željka.

Ona je otkrila da je Terzo preživio dva izuzetno teška moždana udara, ali se već oporavlja zahvaljujući tome što je jak, a prije svega mlad.

"Nakon bolnice ga očekuje rehabilitacija i nova faza oporavka, ali situacija je sada puno bolja. Za potpuni oporavak, s obzirom na vrstu bolesti, potrebno je nekoliko mjeseci. Imao je snažan moždani udar, ali on je jak i mlad čovjek, što su posebno istakli svi ljekari s kojima sam razgovara i hvala Bogu, sreća je što je ostao živ", smatra Željka, koja je za kraj istakla da je pozitivno iznenađena brojem ljudi koji su se javljali i pružili podršku.

"Ne mogu reći da nisam iznenađena, dobro poznajem Mirsada koji je dobar čovjek i dobar sportista, ali nisam očekivala toliko podršku. Čitavo područje bivše države se diglo i dalo mu je podršku, bilo je tu puno njegovih prijatelja iz inozemstva koji su rođeni ovdje, ali i puno stranaca koji su ga upoznali kroz sport", završila je Željka.