Zenica domaćin turnira
131

Blizu hiljadu svjetskih taekwondo boraca početkom oktobra u Zenici na G1 takmičenju

E. M.
Detalj s potpisivanja Sporazuma u Gradskoj areni Zenica (Foto: E. M./Klix.ba)
Detalj s potpisivanja Sporazuma u Gradskoj areni Zenica (Foto: E. M./Klix.ba)
Najbolji svjetski taekwondo borci će u Zenici od 10. do 14. oktobra biti učesnici G1 turnira koji će ujedno biti i posljednja šansa za takmičare da izbore šansu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Gradska arena "Husejin Smajlović" bit će domaćin prestižnog taekwondo turnira, a domaćinstvo je danas dogovoreno potpisivanjem sporazuma između Taekwondo saveza Federacije Bosne i Hercegovine, Grada Zenice i Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Grada Zenica.

Potpisivanju sporazuma domaćinstva prisustvovali su direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici Nedim Talić, u ime Grada Zenice Kenan Uzunović te predsjednik TKD saveza FBiH Samir Šerić.

"Zadovoljstvo je što ćemo prvi put u Bosni i Hercegovini održati jedno ovakvo takmičenje, odnosno G1 kvalifikacioni bodovni turnir za Olimpijske igre na kojem će borci iz cijelog svijeta sakupiti posljednje bodovde za Tokio. Za sada očekujemo između 800 i 1.000 takmičara iz cijelog svijeta, a borbe će se izvoditi na od deset do dvanaest borilišta", kazao je Šerić te dodao da se ovo ne bi moglo realizovati bez podrške Grada Zenice.

Talić se zahvalio savezu koji je odabrao Zenicu kao grad domaćina te obećao u potpunosti staviti na raspolaganje sve kapacitete Gradske arene u svrhu što regularnijeg takmičenja.

Uzunović je još jednom naglasio da Zenica ima najbolje uvjete za sport u Bosni i Hercegovini te da teže tome da budu centralni grad sporta u BiH.

"Nakon naših nogometnih Zmajeva, košarkaške reprezentacije i Davis Cup reprezentacije, odlučili smo pružiti priliku i borilačkim sportovima te ujedno najavljujem i domaćinstvo za meč profesionalnog prvaka svijeta našeg Ahmeda Krnjića", zaključio je Uzunović.