Reagovao instiktivno
9

Bivši UFC šampion udario ženu: Bila je kao zombi, htjela me je zaraziti

D. B.
Luke Rockhold
Luke Rockhold
Bivši UFC šampion Luke Rockhold proveo je veći dio života trenirajući MMA, ali nikada nije mogao ni posmisliti da će svoje vještine morati iskoristiti kako bi se odbranio od napada žene.

Rockhold je sparing partner UFC-ovog šampiona Habiba Nurmagomedova, a incident u kojem se našao dogodio se u Santa Monici u Californiji. Kako tvrdi, napala ga je "žena zombi".

"Sjedila je na klupi na autobuskoj stanici, izgledala je loše poput beskućnice, ličila je na narkomanku. Njeno lice je bilo prljavo, možda od krvi. Bila je izvan sebe, kratko me je pogledala pa je spustila pogled. Međutim, u jednom trenutku je skočila i počela trčati prema meni poput zombija, to je zadnje što sam očekivao tokom šetnje s psom. Primjetio sam da me namjerava pljunuti, uplašiti me ili zaraziti. Ne znam na čemu je bila, ali definitivno nisam želio biti blizu. Sve se dogodilo brzo reagovao sam instiktivno, nisam znao šta da radim. Kako mi se približavala, udario sam je nogom, a potom je pala na tlo. Reagovala je kao vampir na suncu. Pljuvačka je pala na nju. Pitao sam se kako je moguće da sam iz ovoga izašao nedirnut. Provjerio sam, ništa me nije dotaklo, a potom sam otišao", izjavio je Rockhold.

Inače, on se nije borio od poraza protiv Jana Blachowicza prošle godine, a iako je željan borbi, AKA akademija u kojoj trenira uz Daniela Cormiera i Habiba Nurmagomedova je trenutno zatvorena zbog koronavirusa, javlja Russia Today.