Podigao svoj glas
4

Bivši svjetski prvak o današnjem boksu: Sramota, sve se pretvorilo u cirkus

N. K.
Ricky Hatton u duelu s Mannyjem Pacquiaom (Foto: EPA-EFE)
Ricky Hatton u duelu s Mannyjem Pacquiaom (Foto: EPA-EFE)
Bivši svjetski prvak Ricky Hatton kritikovao je svijet profesionalnog boksa gdje su interesi menadžera i promotora već u nebrojeno puno navrata uništili najveće mečeve koji se mogu dogovoriti.
Naime, Hatton je izrazio nezadovoljstvo situacijom u kojoj je nemoguće organizovati neki meč, a rekao je i kako se srami u što se pretvorio sport koji mu je dao sve što ima.

"Boks je u posljednje vrijeme, pogotovo na velikoj pozornici, veliki cirkus. Ponekad sebi upalim i gledam taj boks i onda samo ugasim televizor. To je sramotno jer bih trebao biti ponosan na sve što je ovaj sport učinio za mene. Boks treba izbaciti prste od ovih i pustiti borbe da se organiziraju jer ovako rade veliku štetu sportu. Danas će se borci radije boriti protiv YouTubera, nego za svjetsku titulu jer tako zarađuju više novca. To čini veliku štetu našem sportu. Nadam se da će se početi dogovarati velike borbe i da će se boks vratiti na velika vrata. Mislim da tako treba biti", rekao je Hatton za Boxing News.

Kao jedan od primjera takve situacije je ona između Furyja i Usyka zbog toga što je postalo praktički nemoguće dogovoriti neki veliki meč jer pregovori prije ili kasnije propadnu.

Fanovi boksa na društvenim mrežama zadovoljni su što su velika imena počela dizati svoj glas protiv današnje bokserske politike.