Bolan poraz
36

Bivši golman Chelseaja žestoko nokautiran u KSW-u, zadobio je i tešku povredu

N. M.
Ljekari ukazuju pomoć Praselu (Foto: Screenshot)
Ljekari ukazuju pomoć Praselu (Foto: Screenshot)
Nekadašnji golman londonskog Chelseaja Ricardo Prasel (33), koji proteklih godina gradi MMA karijeru, vratio se u oktagon nakon nešto duže pauze i nastupio na sinoć održanom KSW 94 eventu u poljskom Gdansku.
Prasel je imao borbu sa Slovakom Stefanom Vojčakom, koja mu je bila prva nakon dvogodišnje pauze, a loše je završila za bivšeg člana dvostrukog prvaka Evrope u nogometu.
Naime, Prasel je teško nokautiran tokom druge runde, kada ga je Vojčak žestoko uzdrmao razornim aperkatom i poslao na pod.

Sudija je odmah prekinuo meč, a Prasel dugo nije mogao ni da ustane s poda oktagona, dok su mu ljekari ukazivali pomoć jer je prije nokauta zadobio i ozbiljnu povredu ramena prilikom jednog rušenja.

Praselu je to peti poraz u karijeri u kojoj ima 13 pobjeda, a prethodno je u KSW-u 2022. godine imao napad na šampionski pojas teške kategorije, kada je poražen od dominantnog šampiona Phila De Friesa.

Tokom svoje kratke nogometne karijere Prasel je bio treći golman Chelseaja iza Petra Cecha i Henriquea Hilarija. Od njega se očekivalo da korak po korak preuzme status prvotimca, ali su ga povrede udaljile s nogometnog terena.

"Sjećam se nakon treninga, igrači su htjeli vježbati slobodne udarce, a ja sam morao biti tamo kako bih pokušao odbraniti. Svaki dan 30 minuta Michael Ballack i Didier Drogba šutiraju slobodne udarce. Moj Bože, nisu promašili nijedan. Bili su nevjerovatni", rekao je Prasel svojevremeno.

Podsjetimo, sinoć je na KSW-u nastupio i naš Ahmed Vila, koji je sudijskom odlukom poražen od Poljaka Kacpera Formele.