Sjajni rezultati
832

BiH izdominirala na Evropskom prvenstvu u karateu za mlade, imamo četiri prvaka kontinenta

N. M.
Foto: Karate savez BiH/Facebook
Foto: Karate savez BiH/Facebook
U gruzijskom Tbilisiju se ovih dana održava Evropsko prvenstvo u karateu za takmičare do 21 godine, juniore i kadete, a sjajne rezultate zabilježili su predstavnici Bosne i Hercegovine.

Do zlatnih medalja stigli su Anes Bostandžić, Bekir Grabus, Emina Sipović i Ali Arnautović.

Bostandžić je nizao pobjede na prvenstvu Starog kontintenta i stigao do velikog finala, gdje je s 8:0 savladao predstavnika Azerbejdžana te postao prvak u kategoriji takmičara do 21 godine i sa preko 84 kilograma.

Sipović je bila najbolja u kategoriji do 61 kilograma, a također se takmičila sa suparnicama do 21 godine. Emina je u finalu savladala predstavnicu Slovenije rezultatom 4:1

Grabus je postao prvak Evrope u kategoriji U-21 do 67 kilograma, a u finalu je pobijedio domaćeg predstavnika Gruzije sa 2:1.

Zlato je osvojio i kadetski reprezentativac BiH Ali Arnautović, koji je u kategoriji kadeta do 70 kilograma bio najbolji na prvenstvu. U finalu je savladao Ukrajinca sa 1:0.

Ajla Sipović osvojila je srebrenu medalju u konkurenciji juniorki do 66 kilograma, a Nejra Sipović bronzanu medalju u konkurenciji takmičarki do 21 godine i do 55 kilograma.