Značajan uspjeh
412

Bh. karatistkinja Mirnesa Bektaš osvojila bronzu u Rotterdamu

Klix.ba
Mirnesa Bektaš
Mirnesa Bektaš
Članica Univerzitetskog karate kluba "Bosna" Mirnesa Bektaš je proteklog vikenda nastupala na takmičenju Karate1 Premier League u Rotterdamu u Holandiji, gdje je osvojila bronzanu medalju. Radi se o bodovnom takmičenju za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine,

Mirnesa je nastupala u kategoriji borbi za seniorke +68 kg. U prvom krugu je pobijedila Pillant Aurore (Francuska) rezultatom 2:0, a u drugom krugu je izgubila od Abbasali Hamideh (Iran), koja je 6. na Svjetskoj rang listi.

Zahvaljujući dolasku do finala predstavnice Irana, Mirnesi se ukazala prilika da dodje do medalje kroz repasaž, što je na kraju i učinila. U repasažu je u prvoj borbi pobijedila Hanu Antunović Hanu (Švedska) rezultatom 1:0.

Druga Mirnesina borba je bila protiv Marije Torres Garcia (Španija), koju je također riješila u svoju korist.

U odlučujučoj borbi za treće mjesto i bronzanu medalju Mirnesa je pobijedila predstavnicu Francuske Laure Anne Florentin, koja je treča na Svjetskoj rang listi u kategoriji borbei za seniorke +68 kg.

Ova medalja će donijeti Mirnesi napredak na Svjetskoj rang listi i značajne bodove za ispunjenje norme za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.