UFC 247
19

Bektić se vraća u UFC: Volim Igeov stil, uzbuđen sam zbog borbe

F. Z.
Mirsad Bektić (Foto: AFP)
Mirsad Bektić (Foto: AFP)
Bosanskohercegovački UFC borac Mirsad Bektić za dva dana borit će se na UFC-u 247 u Toyota Centru u Hostonu protiv Dana Igea. Borba u perolakoj kategoriji između našeg borca i Amerikanca uvrštena je u glavni program (main card) večeri.

Bektić je uoči ove borbe rekao kako u oktagon ovaj put ulazi s potpuno drugačijim razmišljanjem nego ranije, a borba bi trebala biti na rasporedu u noći sa subote na nedjelju.

"Više ne želim očekivati toliko mnogo od sebe i ne želim očekivati perfekcionizam. Više od svega želim ostaviti očekivanja koja imam od sebe i želim više cijeniti mogućnost koju imam da nastupam kao profesionalni sportaš. Najveća razlika je što sam promijenio razmišljanje i umjesto očekivanja sada je na prvom mjestu zahvalanost", rekao je Bektić uoči borbe.

Rekao je Bektić kako je tek zaista počeo cijeniti činjenicu da može živjeti kao profesionalni sportaš. Posljednji put u oktagonu je bio u julu prošle godine kada je poražen od Josha Emmetta. Imao je Bektić do sada i mnogo problema s povredama, a 2020. godina trebala bi biti mnogo uspješnija od prethodne u kojoj mu je pomenuta borba s Emmetom bila i jedina.

"U svaku borbu do sada ulazio sam kao da je borba za pojas, a to nekada može biti veliki teret", rekao je Bektić.

Bektićevu karijeru usporile su česte povrede, a od otkazivanja borbe s Renatom Moicanom na UFC-u 231 u decembru 2018. godine naš borac pokušava da se vrati u pravi trenažni ritam. Tako je došao i poraz od Emmetta u julu.

"Rezultat sam po sebi je bio iznenađujući. Ušao sam u borbu da pobijedim, ali s obzirom na pripreme i kako se sve odvijalo, nisam bio iznenađen. Mnogo stvari sam prilagođavao i mijenjao od tog otkazivanja borbe s Moicanom. Imao sam povredu prsta i potom i operaciju, a ona je bila komplikovanija od povrede koljena", rekao je Bektić.

Ipak, uspio se vratiti i sada ga očekuje borba s Igeom, ali Bektić ovaj put, kako je i sam rekao, u borbu ulazi s drugačijim razmišljanjem nego ranije, ali i s ciljem da konstantno napreduje i bude što biliži perfekcionizmu.

"Od prvog trenutka kada sam saznao za borbu s njim provjerio sam njegov stil i sviđa mi se. Volim njegov stil, drago mi je zbog ove borbe. Jako sam uzbuđen što ću izaći i predstaviti se onako kako me svi znaju", rekao je Bektić.