Najava velikog meča
562

Badr Hari nakon izlaska iz zatvora zakazao dugoočekivani revanš protiv Gergesa

Klix.ba
Foto: Glorykickboxing.com
Foto: Glorykickboxing.com
Elitna kickboxing organizacija Glory u Rotterdamu će prirediti spektakularnu povratničku priredbu, a jedan od najkontroverznijih svjetskih kickboksera Badr Hari trebao bi se vratiti u ring.
Marokanac se vraća u ring u revanšu protiv Hesdyja Gergesa, a on je odlučan u namjeri da još jednom pokuša doći do samog vrha. Ulaznice za ovaj događaj rasprodate su za samo dva sata i ova borba s nestrpljenjem se iščekuje iz razloga što će biti prva nakon Harijevog izlaska iz zatvora.

Ipak, on će se prvo boriti protiv Gergesa, a ukoliko ostvari pobjedu, tek onda se može nadati meču protiv Verhoevena, što će biti prilika za napad na teškaški pojas.

Badr Hari posljednji put u ringu je bio krajem 2016. godine kada ga je Glory konačno upario sa Verhoevenom, a meč je okončan u drugoj rundi nakon povrede ruke marokanskog borca.

Posljednji duel Harija i Gergesa završen je diskvalifikacijom Marokanca u drugoj rundi zbog ilegalnog udarca nogom. Hari smatra da mu je u tom meču pojas nepravedno otet, a ovaj meč upravo je revanš za 2010. godinu.

Nakon gotovo osam godina Hari i Gerges opet će se naći u ringu 3. marta i ukoliko ostvari pobjedu Marokanac se s pravom može nadati prilici za napad na teškaški pojas.