Uspješna saradnja
26

Avdić ugostio džudistu Hebiba i najavio nastavak podrške uspješnim bh. sportista

N. K.
Hebib i Avdić (Foto: Ministarstvo kulture i sport KS)
Hebib i Avdić (Foto: Ministarstvo kulture i sport KS)
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić primio je danas mladog bosanskohercegovačkog džudistu Mustafu Hebiba, osvajača zlatne i bronzane medalje na nedavno održanim Europskim kupovima za juniore u rumunskom Cluju i češkom Pragu.

Inače, Hebib se borio u kategoriji do 81 kilograma.

"Mladi reprezentativac Mustafa Hebib je naš olimpijski kandidat koji ima potencijal da postane veliki bh. džudista, a to je i pokazao ostvarivanjem ovih odličnih rezultata na posljednja dva evropska takmičenja”, istakao je ministar Avdić ovom prilikom.

Naglasio je i kako je Ministarstvo kulture i sporta KS podržalo Mustafu u ostvarivanju njegovih rezultata te najavio kako će to i dalje nastaviti činiti jer ovo ministarstvo kontinuirano podržava i sve ostale sportistkinje i sportiste koji brane boje naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.

Hebib se zahvalio ministru Avdiću i resornom ministarstvu na pruženoj podršci te istakao kako mu je ona puno značila jer mu je na taj način omogućen odlazak na ova evropska takmičenja pa time i osvajanje ovih medalja.