Izdrži, veliki čovječe!
26

Apsolutna legenda UFC-a u kritičnom stanju, junački je spasio roditelje iz požara

D. P.
Coleman je jedan od najvećih u historiji (Foto: Instagram)
Coleman je jedan od najvećih u historiji (Foto: Instagram)
Apsolutna legenda MMA sporta i član kuće slavnih UFC-a Mark Coleman hitno je hospitaliziran i stavljen u induciranu komu nakon što je spasio svoje roditelje iz požara.

Coleman (59) završio je u induciranoj komi i na intenzivnoj njezi nakon što je spasio svoje roditelje iz požara u kući u Toledu (SAD) rano u utorak. Vijest je potvrdio njegov menadžer.

Požar se dogodio oko četiri sata ujutro kada je Colemana probudio lavež porodičnog psa. Slavni borac je spasio oca, a onda i majku iz gorućeg doma. Požar se dogodio u kuhinji.

Nažalost, pas Hammer, koji je zaslužan za to što se porodica spasila, uginuo je. Nije poznato da li je Coleman kolabirao unutar ili izvan kuće, ali se zna da ga je dim gušio te da je to razlog što je hospitalizovan.

Njegov menadžer Michael DiSabato otkrio je kako je Coleman hitno prebačen u bolnicu helikopterom. Njegovi roditelji nisu teže povrijeđeni, a kći Morgan Coleman poručila je da se njen otac bori za život.

"Hvala Bogu da smo svi živi, molimo se za Marka. Hvala svim vatrogascima i šerifskom odjelu", poručila je Colemanova majka Connie Foos.

Inače, Coleman je ušao u UFC-ovu kuću slavnih, a postao je i prvak u teškoj kategoriji. Među uspjesima izdvaja se i Prideov Grand Prix 2000. godine kojeg je osvojio.