Priprema se spektakl
7

Anthony Joshua želi vratiti strast prema boksu uoči revanša s Andyjem Ruizom

N. K.
Detalj s borbe iz New Yorka (Foto: AFP)
Detalj s borbe iz New Yorka (Foto: AFP)
Anthony Joshua kaže da je odlučan vratiti svoju "strast" prema boksu uoči revanša s Andyjem Ruizom kasnije ove godine. Britanski teškaš izgubio je 1. juna svoje svjetske titule WBA, IBF i WBO šokantnim porazom.

To je bio prvi profesionalni poraz u Joshuinoj karijeri, a 29-godišnjak očajnički želi dokazati da je to bila samo jedna slučajnost.

"Osjećam se dovoljno snažno i osjećam da mogu ispraviti svoje greške. Moram biti što je moguće više poput ostalih boksera jer trenutno moram vratiti tu strast", rekao je Joshua za Sky Sports.

Joshuin prvi obračun s Ruizom dogodio se u Madison Square Gardenu u New Yorku i bila je prva borba Britanca u Sjedinjenim Američkim Državama.

Njegov promoter želi da se revanš održi u Cardiffu na stadionu Principality, ali Ruiz je insistirao da se ne želi boriti u Velikoj Britaniji.

"Nije mi važno gdje će biti. Volio bih da je u Cardiffu, ali bit će na neutralnom terenu. Ruiz je prvak pa će u toj situaciji obaviti neke pozive, ali ja ću se boriti za to da bude u Velikoj Britaniji jer je to moje tlo. Izlazeći u Cardiff pred 70, 80, 90 hiljada ljudi koji vrište i navijaju za vas da pobijedite, ta vrsta energije koja prolazi kroz vaše tijelo je neuzaustavljiva i mislim da bi mi to moglo dati malo prednosti zbog koje trebam pobijediti i vratiti pojaseve", rekao je Joshua.