S Brazilcem Cappelozzom
59

Ante Delija se večeras bori za milion dolara, želi se revanširati za brutalne batine

K. H.
Foto:  Igor Kralj/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Najbolji hrvatski MMA borac Ante Delija u noći sa srijede na četvrtak imat će najveći izazov u svojoj karijeri, a on će se u borbi "za milion dolara" boriti s Brazilcem Brunom Cappelozzom.
Finale PFL-ovog teškaškog turnira donosi revanš borbe iz maja ove godine kada je u prvom kolu Brazilac u potpunosti izdominirao protiv Delije i već u prvoj rundi ostvario pobjedu.

Već nakon pola minute Cappelozza je prvo desnicom uzdrmao Deliju, a onda svim silama krenuo po prekid. Brazilac je tada u brzim razmjenama zadao još nekoliko teških udaraca, Delija je počeo gubiti tlo pod nogama, a sudija je to prepoznao i sasvim opravdano u 46. sekundi prekinuo meč.

U najavi finalne borbe, Delija je rekao da ne osjeća poseban pritisak i da je puno naučio iz prvog duela.

"Svaka je borba ista. Treba ući u nju, dati sve od sebe, kao i u svakoj borbi prije i poslije ove, a pobjeda će doći. Ne osjećam pritisak. Definitivno sam naučio puno iz prve borbe. Moram promijeniti cijelu borbu i raditi drugačije nego u prvoj. Spreman sam i želim se revanširati za poraz", rekao je Delija.

Također je istakao da mu mnogo znači podrška mentora Mirka Filipovića.

"Treniramo zajedno i od početka me dobro savjetuje. Vjeruje u mene i bio je siguran i nakon prvog poraza da ću se vratiti. Puno znači kada čovjek koji ima toliko iskustvo i koji je toliko prošao u karijeri vjeruje u tebe. To me jako motiviše", dodao je Delija i za kraj istakao:

"Borio sam se protiv dobrih boraca, boljih nego što su oni s kojima se Bruno borio kroz karijeru. To me pripremalo za ovaj meč."

Treba reći i to da je Delija bio favorit pred prvu borbu ova dva borca, no sada se nešto veća prednost daje Cappelozzi.

Borbu možete gledati na programima Arene Sport, a prijenos počinje u 2 sata iza ponoći te traje do 5 sati ujutru. Glavna borba večeri bit će okršaj Kayle Harrison i Taylor Guardado u lakoj kategoriji.