Novi uspjeh
55

Anes Ličina bronzani na Svjetskim igrama policajaca i vatrogasaca

N. K.
Anes Ličina je osvojio bronzanu medalju u džudu na Svjetskim igrama za policajce i vatrogasce, koje se ove godine održavaju u kineskom Chengu.

Do pobjedničkog postolja Ličina je stigao s tri pobjede i jednim porazom, a malo mu je nedostajalo da se nađe i u finalu turnira u džudu u kategoriji do 81 kilograma.

Učešće na igrama uzelo je više od 10.000 sportista iz 70-tak zemalja svijeta, a bez borbe za zlato Ličina je ostao porazom u polufinalu od mongolskog predstavnika.

"Atmosfera je bila slična kao na Pariz Openu pred nevjerovatnim brojem publike. To je iskustvo koje se ne može platiti. Hvala svima koji su pomogli i dali podršku prvenstveno mojoj Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u BIH na čelu sa direktorom Mirsadom Vilićem, zatim Judo savezu BiH, Branislavu Crnogorcu, Arijani Jaha, BJJ timu Bosnia TU, Emiru Alagiću, Ahmedinu Hasankoviću, Ippon-Shopu Norbert Gallemann i našem MMA borcu Denisu Stojniću i svim ostalima koji su na bilo koji način pomogli", izjavio je Ličina, koji je podvukao kako posljednja tri mjeseca dnevno trenira dva puta, a nerijetko se desi da obavi i treći trening.