Na listi su velika imena
6

Andy Ruiz odabrao protivnike s kojim se želi boriti prije odlaska u penziju

D. B.
Nakon što je pobijedio Luisa Ortiza u Los Angelesu početkom septembra, meksičko-američki bokser Andy Ruiz već je odredio put do svoje penzije.

Ruiz se želi boriti protiv najboljih boksera svijeta prije nego što okači rukavice o klin. Tridesettrogodišnji "Destroyer" ima vremena za još tri ili četiri dobre borbe, ako se fokusira na rad i kontinuirani trening. Dobar primjer je to što je srušio Anthonyja Joshuu kada se dobro pripremio, a potom se opustio te je doživio poraz u pokušaju odbrane titule ne pruživši otpor.

Ruizov otas Andres je rekao da Andy želi ući u ring s Tysonom Furyjem, DontayemWilderom i Oleksandrom Usykom, ali i kompletirati trilogiju s Anthonyjem Joshuom.

"Andy može odraditi još nekoliko dobrih mečeva, tu su Fury, trilogija s Joshuom, Usyk i Wilder, a onda se penzionisati. To je ono što želimo uraditi", kazao je Andres.

Ruiz sanja i o povratku na stadion Azeca.

"Želimo borbu u Meksiku u Plazi de Toros ili na stadionu Azteca. Tu je njegova penzija, želimo to uraditi na Azteci", dodao je Andres.

On tvrdi da se njegov sin slaže s ovim planovima za velike borbe i oproštaj u Meksiku, a potencijalni protivnik je čak i Dillian Whyte.