Bokserski meč
0

Andersonu Silvi pripao duel MMA zvijezdi: Nokautom u prvoj rundi uništio Tita Ortiza

N. K.
Trenutak nakon nokauta (Foto: Screenshot)
Trenutak nakon nokauta (Foto: Screenshot)
Legendarni brazilski MMA borac Anderson Silva (46) nastavio je sa sjajnim bokserskim nastupima nakon što je poslije manje od minute i po borbe uništio Amerikanca Tita Ortiza (46).

Silva je Ortiza brutalno nokautirao i upisao drugu boksersku pobjedu ove godine nakon što je ljetos savladao iskusnog meksičkog boksera Julia Cesara Chaveza Jr.-a.

Tito se pokušao nametnuti od početka borbe i pokušavao je prednjim direktom ugroziti Silvu, ali se činilo kako je to upravo ono što je Brazila želio.

U jednom trenutku je eskivirao pokušaja Ortiza te ga sjajno pogodio desnom rukom, a potom se nadovezao s još nekoliko udaraca pa je Ortiz završio na podu i nije bilo nikakvih šansi da se oporavi.

Inače, Ortiz se sedmicama žalio kako je Silva izgubio njegovo poštovanje jer je zahtijevao da borba bude u nižoj tjelesnoj kategoriji te je optuživao Brazilca kako se pribojava njegove snage.

Na kraju je Ortiz prekoračio dozvoljenu težinu za čak 2,27 kilograma zbog čega je Silva bio razočaran, ali se borba ipak održala neovisno o velikom padu na vagi.