Reper "donosi nesreću"
25

American Top Team zatražio od Drakea da se ne kladi na njihove borce

D. B.
Poznati reper Drake je dobio molbu American Top Teama da se više ne kladi na njihove borce nakon što je njegova "kletva" odnijela još jednu žrtvu.

Drake je poznat po klađenju na velike sportske događaje te je u proteklim godinama uložio i izgubio miliona dolara zbog čega su ljudi počeli pričati o fenomenu "Drakevo prokletstvo".

Reper je u februaru izgubio više od 300.000 dolara kada se kladio da će Jake Paul nokautirati Tommyja Furyja, a bez 1,5 miliona dolara je ostao nakon što je Alex Pereira pobijedio Israela Adesanyu prošle godine.

"Kletva" se očigledno nastavila proteklog vikenda kada je Drake uložio novac na Adesanyu, UFC borca kojeg je nokautirao Sean Strickland. Bilo je to jedno od najvećih iznenađenja u historiji UFC-a, a reper je izgubio više od 400.000 dolara.

Nakon poraza Adesanye, American Top Team je zatražio od Drakea da više ne kladi na njihove borce. Ovaj gym s Floride "dom" je boraca kao što su Dustin Poirier, Paige VanZant i Jorge Masvida.

"Dragi gospodine Drake. Molimo vas da se više ne kladite na naše borce. S poštovanjem", naveo je American Top Team na društvenoj mreži X.

Drakeovo prokletstvo nije ograničeno samo na oktagon, jer je izgubio mnogo novca i na nogomet. U decembru se kladio da će Argentina pobijediti Francusku u regularnih 90 minuta, no pobjednik je odlučen izvođenjem penala. Također, kladio se na pobjedu Barcelone protiv Real Madrida u utakmici u kojoj je sponzorirao dres Katalonaca, a koju su Madriđani dobili rezultatom 2:1.