Dvostruka prvakinja
6

Amanda Nunes nastavlja pisati historiju: Brazilka dominirala protiv Spencer i odbranila titulu

F. Z.
Foto: Twitter/UFC
Foto: Twitter/UFC
UFC 250 održan je sinoć u Las Vegasu, a u glavnoj borbi večeri, odlukom sudija, Amanda Nunes pobijedila je Feliciju Spencer i odbranila titulu u pero kategoriji.

UFC-ova dvostruka prvakinja prvi put je odbranila titulu u pero kategoriji koju je osvojila 2018. godine. Postala je tako prva koja je uspješno branila dvostruku titulu prvaka i još uvijek ima pojaseve u obje kategorije. Nunes je najbolja i u bantam kategoriji od 2016. godine.

Spencer je pružila dobar otpor, ali bilo je jasno od samog početka borbe da nije na nivou Nunes. Brazilka je dominirala tokom čitave borbe, a u jednom trenutku Herb Dean je morao zaustaviti borbu zbog posjekotina koje je Nunes nanijela Spencer udarcima laktom.
Nunes nije izgubila od 2014. godine, a ovo joj je bila 11. uzastopna pobjeda u UFC-u.

U drugim borbama večeri Cody Garbrandt se vratio UFC-u nokautom u posljednjoj sekundi druge runde protiv Raphaela Assuncaa, dok je Aljamain Sterling natjerao Coryja Sandhagena da preda borbu već u prvoj rundi. Neil Magny je odlukom sudija slavio protiv Anthonyja Martina, dok je Sean O'Malley nokautom u prvoj rundi riješio meč protiv Eddieja Winelanda.