U Portugalu
182

Aleksandra Samardžić osvojila zlato na Evropskom Univerzitetskom prvenstvu

Klix.ba
Na upravo završenom Evropskom Univerzitetskom prvenstvu koje se održava u Coimbri u Portugalu Aleksandra Samardžić još jednom je potvrdila svoju evropsku i svjetsku klasu osvajanjem prvog mjesta, od odnosno zlatne medalje u kategoriji do 70 kg.

Aleksandra je do finalne borbe došla sa tri pobjede nad predstavnicama Francuske i Holandije, a u finalnoj borbi bila je bolja od Poljakinje Ursule Hoffman. Na ovom prvenstvu Aleksandra je predstavljala Univerzitet u Sarajevu i Fakultet političkih nauka Sarajevo čiji je student prve godine.

Ovo je treći vikend za redom da nađi najbolji judisti donose zlatne medalje sa velikih međunarodnih takmičenja.

Toni Miletić i Aleksandra Samardžić sa jednog od najjačih Evropskih kupova za juniore u Paksu donijeli su zlatne medalje, nakon toga sve ljubitelje BH sporta je obradovala Larisa Cerić također sa zlatnom medaljom sa Evropa kupa za seniore u Minsku, a sad i Aleksandra sa velikom zlatnom Evropskom Univerzitetskom medaljom.

Ovo je ujedno peta zlatna medalja za BH judiste sa Evropskih Univerzitetskih Prvenstava (Ibro Miladin i Mitar Mrdić 2011., Larisa Cerić 2013., Harun Sadiković 2016. i Aleksandra 2017.).

Uz Aleksandru su bili predsjednik i selektor bh. tima Branislav Crnogorac i generalni sekretar JSBiH Arijana Jaha.