Meč 26. februara
1

Ako pobijedi Tommyja Furyja, Jake Paul će biti uvršten na rang listu WBC-a

D. B.
Predsjednik bokserske organizacije WBC Mauricio Sulaiman obećao je da će američki bokser Jake Paul biti uvršten na rang listu ukoliko u svom narednom meču pobijedi Britanca Tommyja Furyja.

Otkako je počeo trenirati borilačke sportove kao tinejdžer, američki youtuber Jake Paul je postavio cilj da postane sjajan bokser. Istovremeno se bavio kreiranjem sadržaja za YouTube te je postao jedna od najpoznatijih ličnosti na ovoj platformi, baš kao i njegov brat Logan.

Jake sada ima priliku ostvariti san jer će se boriti protiv Tommyja Furyja, a ako pobijedi, bit će uvršten na rang listu WBC-ove kruzer kategorije. To mu je lično obećao predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman, a vijest je objavljena na zvaničnoj internet stranici pomenute organizacije.

"Jake Paul je već nekoliko godina blizu WBC-a. Pokazao je posvećenost i poštovanje prema sportu. WBC neće tolerisati diskriminaciju, braća Paul zaslužuju prilike koje imaju i drugi bokseri. Jake je pokazao snagu udaraca i poboljšanje vještina, kao i čvrstu bradu. Tommy Fury je pravi izazov za njega. Jake je dio VADA Clean Boxing programa testiranja i to je još jedan razlog da se poštuje njegov status boksera. On će se 26. februara u Diriyahu u Saudijskoj Arabiji boriti protiv Furyja u nestrpljivo očekivanom meču", saopćio je WBC.

Nakon što je počeo boksati na događaju na kojem se Mike Tyson vratio u ring i borio protiv Royja Jonesa Juniora, Paul je napredovao. Prvo je nokautirao bivšeg NBA igrača Natea Robinsona, nakon toga se borio s UFC zvijzdama Tyronom Woodleyem i Benom Askrenom, no njegov meč protiv legendarnog Andersona Silve mu je dao novu priliku. Ako pobijedi Furyja, probit će barijeru između "boksa slavnih" i boksa.

Voljeli ga ili ne, Paul zaista ispisuje historiju sporta.