Ima dvije pobjede u nizu
289

Ahmeda Vilu čeka treći meč u ovoj godini, bori se protiv Losenea Keite

D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bh. MMA borac Ahmed Vila odradit će i treći meč u ovoj godini, a novi okršaj u oktagonu zakazan je za decembar.

Vila je ove godine već odradio dvije borbe te je upisao pobjede protiv Saida Eidija i Jaroslava Pokornog, a u želji da nastavi sjajan niz i iskoristi odličnu formu, najavio je mogućnost trećeg meča ove godine. Upravo to je dobilo zvaničnu potvrdu pa će Vila treći put u ovoj godini ući u oktagon 30. decembra.

Riječ je o borilačkom događaju Oktagon 33 u organizaciji promocije Oktagon MMA, koji će se održati u areni O2 u Pragu. Njegov protivnik će biti dvadesetčetverogodišnji Belgijanac Losene "Black Panther" Keita, neporaženi šampion u lakoj kategoriji s devet pobjeda.

S druge strane, Vila ima 26 godine te u ovaj meč ulazi s omjerom 9-4-2.

"Moj protivnik je najbolji kojeg sam mogao dobiti u ovoj organizaciji, mlad je i veoma opasan na nogama. Želio sam još jednu borbu u ovoj godini, cilj mi je da budem aktivan te da donosim pobjede svom timu i državi. Svakodnevno treniram u svom klubu MMA Fighter Academy u Sarajevu gdje sam proveo većinu vremena tokom priprema, a u posljednja dva mjeseca ću trenirati s prijateljem Danielom Torresom. Ukoliko ostvarim pobjedu u ovom meču, zagarantovan mi je napad na pojas u perolakoj kategoriji, a ujedno bih pobijedio šampiona lake kategorije i tako dokazao da sam jedan od najkvalitetnijih evropskih boraca u svojoj kategoriji", izjavio je Vila za portal Klix.ba.

Bh. borac je fokusiran na konačni cilj.

"Želim postati šampion organizacije Oktagon MMA te nastaviti graditi karijeru, otići u jednu od najboljih svjetskih organizacija te ostvarivati vrhunske rezultate. Zahvaljujem se svom timu, prijateljima i sponzorima koji su uz mene i koji su mi pomogli da dođem do pozicije izazivača", završio je Vila.