30. decembra u Pragu
282

Ahmed Vila završava impresivnu godinu borbom protiv Jakuba Dohnala

D. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Bh. MMA borac Ahmed Vila priprema se za svoju treću ovogodišnju borbu koju će odraditi 30. decembra u Pragu.

Vila će učestvovati na borilačkom spektaklu organizacije Oktagon, koji će se održati 30. decembra u O2 Areni u Pragu.

Njegov protivnik će biti tridesetjednogodišnji Čeh Jakub "Hezoun" Dohnal, koji ima omjer 11-2-0 prije ovog meča i dvije pobjede u nizu.

S druge strane, Vila (9-4-2) je nakon nekoliko pehova i sudijskih nepravdi ove godine konačno dočekao svojih "pet" minuta te je u impresivnim mečevima pobijedio Saida Eidija i Jaroslava Pokornog. Potom je zakazao meč s Belgijancem Loseneom Keitom, ali se "Black Panther", neporaženi šampion u lakoj kategoriji "predomislio" te otkazao meč. Ipak, Vila nije odustao od namjere da odradi treći meč u 2022. godini pa je za protivnika dobio pomenutog Dohnala.

"Češki borac će se boriti pred domaćom publikom u punoj O2 Areni u Pragu, a meni je čast što ću biti dio ovog eventa. i predstaviti svoju državu i klub. Moj protivnik je dobar parteraš, a koliko sam uočio gledajući njegove mečeve, stojka mu također nije loša. Borba će možda biti izazovnija nego sam prvobitno očekivao. Ipak, uložio sam mnogo truda u ove pripreme, doveo sam Daniela Torresa u Sarajevo, jednog od najboljih svjetskih boraca. Cilj je da se pripremim što bolje za borbu, a svaki moj trening je naporan i osmišljen tako da pokrijem sve segmente ovog sporta", izjavio je Vila za portal Klix.ba.

Treći meč u ovoj godini je prilika za bh. borca da nastavi pobjednički niz i iskoristi impresivnu formu.