16. aprila u Dizeldorfu
78

Ahmed Vila uoči borbe protiv Saida Eidija: Plan je jednostavan, konstantno ću napadati

D. B.
Bh. MMA borac Ahmed Vila u aprilu se vraća u kavez, gdje će nakon osam mjeseci imati novu borbu.

Dvadesetšestogodišnji Vila će snage odmjeriti sa dvadesetpetogodišnjim Saidom Eidijem na događaju EMC 9, koji se 16. aprila održava u Dizeldorfu u Njemačkoj. Bh. borac je zadovoljan svojim pripremama te očekuje pozitivan ishod borbe.

"Trenutno se pripremam u Star Fight Centru u Austriji, ovdje sam već tri sedmice i dnevno imam tri do četiri treninga. Meč protiv Eidija dolazi nakon osam mjeseci od moje posljednje borbe i veoma mi je važan, a svaka nova borba donosi novi izazov bez obzira na protivnika. Očekujem svoj dobar nastup, vjerujem u sebe i ono što sam uradio tokom priprema. Sve ću pokazati u kavezu 16. aprila. Ako je moj protivnik spreman kao i ja, borba će zaista biti dobra. Što se tiče mog plana, jednostavan je, konstantno ću napadati bez obzira da li to bude borba u stojci, u parteru ili hrvačkom zahvatu", izjavio je Vila za portal Klix.ba.

Na istom borilačkom događaju će nastupiti još dva bh. MMA borca, a to su Erko Jun i Denis Stojnić.

"Želim im da zabilježe pobjede u svojim mečevima, da zajevno predstavimo BiH u najboljem svjetlu, Moram se zahvaliti svom MMA timu u Sarajevu, a to je MMA Fighter Academy na velikoj podršci tokom svakodnevnih treninga koji su mi pomogli da budem spreman za naredni meč", završio je Vila.