Bh. MMA borac
39

Ahmed Vila se 21. aprila i 12. maja bori za dvije titule

Klix.ba
Mladi bh. MMA borac i bivši FFC prvak Ahmed Vila imat će priliku u svega mjesec dana osvojiti dvije titule u dvije različite promocije, piše Fightsite.hr.

Naime, Ahmeda u Austriji očekuje borba za titulu promocije Vendetta, dok će se nakon toga u Sjevernoj Irskoj boriti za titulu promocije Cage Legacy. Tako će Vila, koji ima omjer od sedam pobjeda i jedan poraz, imati prve borbe izvan FFC-a od sredine 2015. godine.

Podsjetimo, Vila je kao zamjenski borac nastupio na eventu FFC 23 te je osvojio pojas lake kategorije pobjedom nad Viktorom Halmijem. Potom se borio za pojas u svojoj kategoriji do 66 kg, ali je poražen od Filipa Pejića. Posljednji nastup u FFC-u VIla je imao u aprilu prošle godine te je gušenjem pobijedio Tilena Kolariča.

Ipak, sada ga čekaju dvije borbe za kratko vrijeme. Vila je dogovorio borbu s Delcanom McAleenanom zakazanu za 12. maj u Sjevernoj Irskoj, a ulog je pojas promocije Cage Legaxy. McAleenan ima MMA skor od četiri pobjede i jedan poraz.

Ipak, prije toga će Vila odmjeriti snage s Hasanom Hamzatovim, protiv kojeg će se 21. aprila boriti za pojas promocije Vendetta. Hamzatov ima pet pobjeda iz pet nastupa.