|

Ahmed Vila: Brazilci su neugodan izazov, ali vjerujem da mogu savladati Torresa

Ahmed Vila: Brazilci su neugodan izazov, ali vjerujem da mogu savladati Torresa
134
D. B.
2.9.2019. u 15:36
4
komentara
134

dijeljenja
Ahmed Vila:  Brazilci su neugodan izazov, ali vjerujem da mogu savladati Torresa Ahmed Vila
Bh. MMA borca Ahmeda Vilu u oktobru očekuje nova borba, a tim povodom je govorio za portal Klix.ba.
Vila se trenutno priprema za naredni meč nakon što je u martu ove godine nakon duže pauze ušao u oktagon i borio se protiv Madsa Burnella, koji ga je ipak pobijedio.

"Trenutno sam u glavnom gradu Latvije, Rigi gdje odrađujem prvi dio priprema u Latvian Top Teamu, a najviše radim s vrhunskim borcem Edgarsom Skriversom. Drugi dio priprema cu odraditi u Švedskoj, gdje ću trenirati s mnogim domaćim borcima, kao i sa borcima čečenakog porijekla", izjavio je Vila.

Meč organizuje organizacija Innferno, a bit će održan 5. oktobra.

"Organizacija je ovoga puta nesto slabija od Cage Warriorsa u kojoj sam se borio s Burnellom, ali mi oni nisu ponudili nijednu borbu u skorije vrijeme, tako da sam odlučio odraditi meč u drugoi organizaciji, Ipak, protivnik je itekako ozbiljan, a borba se održava u Innsbrucku 5. oktobra", rekao je naš MMA borac.

Vila će se boriti protiv Brazilca Daniela Torresa.

"Znam da se borio dva puta u KSW-u i da je kvalitetan borac. Brazilci su uvijek neugodan izazov, ali vjerujem da sam dovoljno dobar da ga savladam", smatra Ahmed.Plan priprema je nešto drugačiji nego inače.

"Ovog puta sam odlučio da promijenim više sredina kako bih se što kvalitetnije pripremio. Stoga sam prvo otišao na Island na poziv svojih prijatelja i trenera Luke Jelčića, gdje sam usavršavao svoje parterne tehnike. Sada sam došao u Latvian Top Team kod Edgarsa Skriversa, gdje ću usavršavati stand up, a nakon toga idem u Vasteras Fight Club gdje ću provesti zadnje dane priprema i odraditi zadnje sparinge", otkrio je Vila.

Finansije su velika prepreka u njegovom napretku pa je pomoć sponzora neophodna. Neki imaju sluha i prepoznaju Ahmedov potencijal, ali to još uvijek nije dovoljno. Ovo je prilika za sve one koji žele reklamu u oktagonu u popularnom sportu.

"Ovaj sport je jako zahtjevan, financijski i mentalno. Uspio sam prikupiti nekoliko sponzora koji su mi pomogli da finansiram neke troskove, ali bi zasigurno pomoglo ako bi još neko bio zainteresovan da bude sponzor", završio je Vila.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...