|

Affan Smajić najuspješniji inozemni hrvač na takmičenju u Hrvatskoj

Affan Smajić najuspješniji inozemni hrvač na takmičenju u Hrvatskoj
137
Klix.ba
27.11.2017. u 10:56
3
komentara
137

dijeljenja
Affan Smajić najuspješniji inozemni hrvač na takmičenju u Hrvatskoj Affan Smajić
Mladi Sarajlija Affan Smajić odnio je pobjedu na tradicionalnom 11. međunarodnom memorijalnom turniru "Mirko Kosmat" u kategoriji 54 kilograma za početnike.
Osim osvojenog zlata, Smajić se u bojama Hrvačkog kluba Bosna okitio i titulom najuspješnijeg inozemnog hrvača u grčko-rimskom i slobodnom načinu na takmičenju koje je organizirao Hrvački klub Petrinja.

U izrazito jakoj konkurenciji, desetogodišnji Smajić je ovu titulu ponio među 148 hrvača iz 20 klubova iz BiH, Slovenije, Srbije, Mađarske i Hrvatske.Na memorijalnom turniru takmičili su se sljedeći klubovi: Bosna, Sarajevo, Murska Sobota, Novi Sad, Del-Zselic, Fami, Gospić, Herkul, Istarski Borac, Klinča Sela, Lika, Ludbreg, Metalac, PIK Vrbovec, Podravka, Slatina, Sveta Nedjelja, Šibenik, Vindija i Petrinja.

Smajić je prošle godine na svečanosti u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu dobio nagradu za jednog od najperspektivnijih mladih sportista u BiH.

Affan je odličan učenik petog razreda Osnovne škole "Nafija Sarajlić". Mnoge nagrade su iza ovog zlatnog dječaka. Na svim takmičenjima u BiH a i šire uvijek donese medalju.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...