Borba karijere
537

Adnan Redžović 22. aprila protiv Toma Schwarza u meču za WBO titulu

Klix.ba
Adnan Redžović
Adnan Redžović
Najbolji bosanskohercegovački bokser u teškoj kategoriji Adnan Redžović će 22. aprila u njemačkom gradu Erfurtu ukrstiti rukavice sa Tomom Schwarzom za WBO interkontinentalnu titulu prvaka svijeta.

Domaći borac koji ima omjer od 18 mečeva, 11 nokauta i bez poraza, će pokušati da pred svojim navijačima osvoji pojas u organizaciji koja slovi kao posljednja stepenica do najjače svjetske titule – WBO.

Njemački bokserski stručnjaci u mladom Schwartzu vide budućeg Vladimira Klička jer, kako ističu, posjeduje sve karakteristike vrhunskog boksera kao što je Ukrajinac.

Naš Redžović do ovog meča ima omjer od 18 borbi i samo jedan poraz, a ovo mu je velika prilika da, ukoliko osvoji ovu svjetski renomiranu titulu, stavi krunu na svoju izuzetno uspješnu karijeru.

"Jedva čekam da meč počne. Dobro sam odradio pripreme sa svojim timom u klubu 'Gladijator' i osjećam se jako dobro što mi daje razlog da razmišljam o pobjedi i time donijeti pojas WBO interkontinentalnog prvaka svijeta u Bosnu i Hercegovinu", izjavio je Redžović.