Uhapšen u Kelnu
16

Adnan Ćatić proveo noć u zatvoru, trebao biti gost gala večeri Njemačkog bokserskog saveza

Klix.ba
Adnan Ćatić (Foto: Facebook)
Adnan Ćatić (Foto: Facebook)
Bh. bokser Adnan Ćatić, koji je u petak u popodnevnim satima uhapšen na sajmu fitnesa Fibo u Kelnu pod optužbom da je utajio porez, proveo je noć u zatvoru u ovom gradu. Policija i tužilaštvo se još nisu očitovali o detaljima optužbe.

Kako piše Bild, on je iste te večeri trebao biti specijalni gost gala večeri prilkom proslave 70. godišnjice Njemačkog bokserskog saveza (BDB) i trebao je sjediti u prvom redu sa braćom Kličko, Dariuszom Michalczewskim, Axelom Schulzem i drugim njemačkim bokserskim legendama.

Ipak, to se nije desilo, a svemu se danas očitovao i predsjednik BDB-a Thomas Pütz, koji je kazao da mu je veoma žao što se ovo desilo Adnanu, koji je bivši bokserski prvak u WBA verziji, titulu koji je stekao pod imenom Felix Sturm.

On je također izjavio, govoreći o optužbama koji se Ćatiću stavljaju na teret, da i u njegovom slučaju važi princip presumpcije nevinosti odnosno da je nevin dok mu se ne dokaže krivica.

Bild navodi da Ćatić trenutno živi u BiH, te da je u Njemačku došao specijalno radi dva događaja, pomenute gala večeri BDB-a kao i sajma fitnesa Fibo, budući da je bio ugovorom vezan za jednog proizvođača sportske opreme.