Večeras u Hamburgu
12

Adnan Ćatić nakon skoro pet godina ponovo u ringu: Timo Rost prva prepreka do povratka na vrh

E. B.
Adnan Ćatić
Adnan Ćatić
Nekadašnji svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić alias Felix Sturm se večeras nakon skoro pet godina ponovo vraća u ring.
"Spreman sam i sposoban da ponovo krenem naprijed ka vrhu svijeta", tim riječima je Ćatić najavio svoj veliki povratak na svjetski tron.

Na ponovnom putu do šampionskog pojasa u supersrednjoj kategoriji prva prepreka mu je večerašnji protivnik Timo Rost.

Ćatić je posljednju borbu imao prije 58 mjeseci, tačnije 20. februara 2016. godine kada je odlukom sudija savladao Fjodora Čudinova i vratio titulu u supersrednjoj kategoriji u WBA organizaciji.

No, nakon te borbe počeli su legalni problemi za našeg boksera kojem je titula najprije oduzeta zbog optužbi za doping, a kasnije je i uhapšen i osuđen na tri godine zatvora zbog utaje poreza.

Ipak, dozvoljeno mu je da nastavi sa sportskom karijerom dok traje žalbeni proces, te je za večeras zakazan duel protiv Time Rosta u Hamburgu.

Oba boksera su jučer prošla vaganje, a Ćatić se na ceremoniji pojavio noseći zaštitnu masku s ljiljanima.

Dvadesetdevetogodišnji Rost je neporažen u karijeri (10 pobjeda, 2 remija), ali je i mnogo neiskusniji od 41-godišnjeg Ćatića koji u karijeri ima 40 pobjeda, 5 poraza i 3 remija.

Ćatić, koji se bori pod njemačkom zastavom, bivši je peterostruki svjetski prvak i nekadašnji vlasnik titula u srednjoj kategoriji u organizacijama WBO, WBA i IBF, te u supersrednjoj u WBA organizaciji.

Na večerašnjoj bokserskoj priredbi u Hamburgu vidjet ćemo ukupno devet borbi, a u jednoj od uvodnih je i bosanskohercegovački bokser Ajdin Reiz (3-0-0) koji se bori protiv debitanta Nijemca Pierrea Woloszynskija u supervelter kategoriji.

Borbu između Ćatića i Rosta ćete moći gledati u TV prijenosu na kanalu Face TV uz komentar Marijana Mijajlovića. Program počinje večeras od 21:30 sati.