Povratak u ring
99

Adnan Ćatić dobio protivnika, borit će se protiv neporaženog Nijemca

H. H.
Ćatić je 20. februara 2016. imao posljednju borbu u Oberhausenu protiv Fjodora Čudinova (Foto: EPA-EFE)
Ćatić je 20. februara 2016. imao posljednju borbu u Oberhausenu protiv Fjodora Čudinova (Foto: EPA-EFE)
Bosanskohercegovački bokser Adnan Ćatić, poznatiji i kao Felix Sturm (41), borit će se 19. decembra u Kölnu protiv Nijemca Tima Rosta.

Ćatićevu povratničku borbu potvrdila je promotorska kuća Universum koja je organizovala njegove borbe na početku karijere, a planirano je da se meč održi u deset rundi.

Dvadesetdevetogodišnji Timo Rost neporažen je u dosadašnjoj karijeri sa skorom (10-0-2, 3 KO). Trenutno je rangiran kao 163. bokser svijeta u super srednjoj kategoriji. Ove se godine dvaput borio, a njemački mediji ga opisiju kao nadarenog boksera kojem je ovo najveća borba u dosadašnjoj karijeri.

Najzapaženiji rezultat u njegovom bokserskom CV-u je remi s Nizozemcem Ginom Kantersom (8-3-2).

Ćatić je možda očekivao nekog zvučnijeg rivala, ali Timo Rost je vjerovatno i najbolji raspoloživi protivnik s obzirom na trenutnu situaciju s COVID-19.

Podsjetimo, Ćatić je 20. februara 2016. imao posljednju borbu u Oberhausenu protiv Fjodora Čudinova nakon koje je bio pozitivan na nedozvojene supstance, a u aprilu ove godine osuđen je zbog utaje poreza na tri godine zatvora.

Ipak, on je već neko vrijeme na slobodi s obzirom na to da je u toku žalbeni proces na presudu kojom je osuđen na tri godine zatvora zbog utaje poreza, ali i korištenja dopinga.

Ćatić, koji se bori pod njemačkom zastavom, bivši je peterostruki svjetski prvak uz skor od 40 pobjeda, pet poraza i tri neriješena meča. Uzimao je titule u srednjoj kategoriji u verzijama WBO, WBA i IBF, te u supersrednjoj u WBA asocijaciji upravo u borbi protiv Čudinova.