|

Adnan Ćatić četvrtu noć proveo u zatvoru u Njemačkoj, ni glasa od advokata

Adnan Ćatić četvrtu noć proveo u zatvoru u Njemačkoj, ni glasa od advokata
165
Klix.ba
9.4.2019. u 07:13
50
komentara
165

dijeljenja
Adnan Ćatić četvrtu noć proveo u zatvoru u Njemačkoj, ni glasa od advokata Adnan Ćatić (Foto: Facebook)
Bh. bokser Adnan Ćatić alias Felix Sturm nakon hapšenja u Njemačkoj, tačnije u Kelnu, zbog sumnje na utaju poreza, već četvrtu noć proveo je u zatvoru u ovom njemačkom gradu. Za sada nije izvjesno da li će uskoro napustiti zatvorsku ćeliju.
Naime, kako prenosi Focus, pozivajući se na informaciju njemačkog Expressa, dokazi protiv Ćatića za poresku utaju su veoma jaki. Glasnogovornik tužilaštva u Kelnu Renke Hoogendoorn potvrdio je da do jučerašnjeg dana Ćatićev advokat još nije ni podnio zahtjev za pregovore o njegovom puštanju iz zatvora npr. uz kauciju, tako da sudu još nije ni predat zahtjev za takvo nešto.

Osim toga, navodi ovaj medij, agencije za provođenje zakona obično ne zadržavaju osumnjičenog za utaju toliko dugo u pritvoru, osim ako se radi o ozbiljnom slučaju.

Prema informacijama do kojih je došao Express, Ćatićeva firma Sturm Box Promotion GMBH je u julu 2010. godine zaključila ugovor s marketinškom agencijom UFA Sports i njemačkim kanalom Sat 1, koji mu je trebao donijeti između 1,8 i dva miliona eura po borbi.

Prva od ukupno dvanaest borbi emitovanih na kanalu Sat 1 bila je 4. septembra 2010., a posljednja 20. februara 2016. Nakon toga on je pozitivno testiran na doping.

Ćatićev promotor Ahmet Oner, koji je svojevrememo tužio Sturm Box-Promotion zbog navodno neplaćenih naknada, navodno je također bio uključen u ovaj biznis. Öner je govorio da su isposlovali 20 miliona eura, a Express piše da su godišnje prijavljivali znatno niže iznose poreza.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...