Bokserska zvijezda
679

Adnan Ćatić: Borci koji dolaze na Sarajevo Fight 3 garantiraju spektakl

Klix.ba
Manifestacija Sarajevo Fight 3 održat će se 10. augusta u hotelu Hills na Ilidži. Bit će to turnir osmorice K1 boraca u kategoriji do 72 kilograma, a učestvovat će takmičari iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Njemačka, Švicarske, Češke Republike, Slovačke, Holandije i Turske.

Također, pored turnira osmorice bit će organizovan i Superfight mečevi po K1 i MMA pravilima. Između ostalih, učešće su potvrdili Haris Biber, Rasim Bašić, Čedo Pantić, Mario Marković, Novak Radulović, Boban Ilioski i Rene Arreger. Na Superfightu će učestvovati Igor Emkić, Mesud Selimović, Bahrudin Mahmić, Berin Balijagić, Alija Tucak, Vladimir Tok i Matthias Jaskola.

Adnan Ćatić, peterostruki svjetski bokserski prvak po WBA verziji u srednjoj kategoriji, koji se bori pod imenom Felix Sturm, naglašava kako očekuje zanimljive borbe u gradu na Miljacki.

"Kada pogledate imena koja su potvrdila dolazak na manifestaciju onda je to garancija da će biti spektakl. Vjerujem da će gledatelji istinski uživati u zanimljivim borbama. Kako uživo, tako i pored TV ekrana. Mislim da ću uživo posmatrati mečeve. Čitao sam izjave boraca pred ovaj događaj. Ipak, ring je jedino mjerilo", kazao je Ćatić.

Organizatori Sarajevo Fight 3 su Haris Sipović Sipa i Emir Alić. Adnan Ćatić trenutno se nalazi u glavnom gradu BiH, a poznato je da je veliki prijatelj sa Sipovićem.

"Mi smo dugogodišnji prijatelji. Uostalom on je zadužen za sigurnost mene i moje porodice. S obzirom da znam koliko je studiozan, vrijedan i predan poslu, vjerujem da će sve biti na vrhunskom nivou. S puno optimizma očekujem Sarajevo Fight 3. Ljudi u BiH vole ovaj sport i ne sumnjam da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta", istakao je Ćatić.

Tokom sedmice bit će određene cijene ulaznica za ovaj događaj.