Dominacija u borbi
31

Adesanya senzacionalno izgubio pojas, Strickland je postao novi prvak UFC-a

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Jedna od najvećih UFC zvijezda Israel Adesanya sinoć je iznenađujuće ponovo izgubio naslov i to samo pet mjeseci nakon što je vratio pojas prvaka srednje kategorije od Alexa Pereire.
Naime, Amerikanac Sean Strickland je na UFC 293 u Sydneyju šokirao borilački svijet jednoglasnom odlukom sudija nakon sjajne predstave u kojoj je dominirao bokserskim tehnikama.

[TWITTER]1700822831368450355[/TWITTER]

Dojučerašnji prvak je potpuno razočarao pa se tako jedva spasio prekida na samom kraju prve runde nakon sjajne kombinacije Stricklanda.

Amerikanac je bio aktivniji tokom borbe u kojoj su se čak čuli i zvižduci zbog slabijeg intenziteta, ali na kraju je čišćim udarcima stigao do jednoglasne sudijske odluke i uspjeha karijere.

"Adesanya je izgledao kao u usporenom filmu, čak i u petoj rundi kada su svi znali da mu je potreban nokaut da pobijedi. Bit će definitivno revanša. Strickland je došao na neprijateljski teritorij, a cijeli svijet je pričao sra*a o njemu, cijeli svijet govorio je da ne može. Bio je veliki autsajder, a skoro ga je dovršio u prvoj rundi i osvojio naslov svjetskog prvaka", rekao je predsjednik UFC-a Dana White, dok se Adesanya nije ni pojavio pred novinarima.

Inače, Aleksandar Volkov je u sunaslovnoj borbi večeri pobijedio domaćeg borca Taija Tuivasu gušenjem pred kraj druge runde.