Borilački sportovi
116

Adem Redžović i Clark Gracie domaćini jiu jitsu seminara u subotu i nedjelju

Klix.ba
Adem Redžović je svjetski poznati Jiu Jitsu trener bh. porijekla, a ovog vikenda će održati seminar u Sarajevu.

Adem, njegov brat Meho i njihov rođak Idriz Redžović vode jednu od najuspješnijih jiu jitsu akademija u Sjedinjenim Američkim Državama. Njihova porodica odselila je u SAD iz BiH 1970. godine te je svoj novi dom pronašla u Chicagu. .

Braća su putovala u u Brazil kako bi usavršili umjetnost jiu jitsua iz prve ruke, odnosno s članovima legendarne porodice Gracie. Adem sada dolazi u Sarajevo da podrži jiu jitsu program koji podučava porodica Redžović, a namjenjen je razvoju mladih.

Jiu jitsu je odlična vještina koja razvija samopuzdanje i disciplinu kod djece te ih u isto vrijeme održava u formi. Osim ovog projekta, Adem će biti domaćin jiu jitsu seminara za odrasle, koji će biti otvoren za javnost. Njemu će se pridružiti specijalni gost Clark Gracie, jedan od aktuelnih šampiona iz legendarne porodice Gracie.

Porodica Gracie je postala poznata 1993. godine kada je prvi put organizovala televizijski program “Ultimate Fighting Championship”, danas poznat kao UFC ili MMA.

Clark Gracie će uz Adema Redžovića seminar održati u Hotel Malak Regency u Sarajevu u subotu i nedjeljeju 25. i 26. marta.