sport
286

Borilački spektakl u Genevi: Spahović brutalno nokautirao Španca Riegeu

Klix.ba
MMA borac iz BiH Tomislav Spahović nokautom je pobijedio Eduarda Riegeu, u borbi održanoj u Genevi, u okviru priredbe "Strenght and Honor 9".

Spahović je, brutalnom serijom udaraca nokautirao Španca, a ovo mu je ujedno bila i šesta profesionalna pobjeda u karijeri.

Naš borac je već u dva navrata prisustvovao sličnim priredbama, ali je doživio i dva poraza. Međutim, ovaj put se za nastup u Genevi spremao u Zagrebu, zajedno sa hrvatskim UFC borcem Igorom Pokrajcem, koji je sa Spahovićem i putovao u Švicarsku, te mu bio u kutu, što je sigurno bio dodatan motiv i doza samopouzdanja za Sarajliju.

Inače, nokaut Spahovića protiv Španca uveliko podsjeća na njegov meč protiv Christiana Golčića na FFC-u 3 u Splitu prošle godine. Tada je na gotovo identičan način nokautirao hrvatskog predstavnika i proslavio se u regiji.

Nakon toga je ubilježio pomalo bizaran poraz u Evropskoj MMA ligi i to iz razloga što je tri puta opomenut, zbog nedozvoljenih udaraca laktom, da bi se u meču protiv Riege vratio na pobjedničke staze.