sport
2

Borilački spektakl: "Sarajevo fight night 2" 31. oktobra u Domu mladih Skenderija

Klix.ba
Na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici, u hotelu Han, održana je prva konferencija za novinare povodom "Sarajevo fight night 2" koji će se održati 31. oktobra u Domu mladih Skenderija.

Prisutni su bili organizatori, dio učesnika kao i specijalni gost naš bokser Damir Beljo, koji je noć prije odbranio titulu evropskog prvaka u kruzer kategoriji po WBO verziji.

"Iznimno mi je drago da sam stigao na današnju konferenciju za novinare povodom ove manifestacije. Hvala vam na velikoj podršci, na čestitkama koje sam dobio nakon meča. Žao mi je što neću moći biti prisutan u Sarajevu na dan ovog istinskog spektakla, jer već 26. oktobra putujem na Floridu", rekao je između ostalog Beljo, koji je stigao na Bjelašnicu na poziv svoga velikog prijatelja i organizatora ove manifestacije Mensura Peljte, "Kamp sport Peljto".

"Zahvalio bih se Damiru što je danas s nama. Sve je spremno za ovaj istinski borilački spektakl. Hvala svima koji su podržali ovu menifestaciju i pozivam vam i u petak 30. oktobra da dođete na posljednju konferenciju za novinare, kada će biti i zvanični vaganje", rekao je Peljto, koji je ujedno i predstavio prisutne borce na ovoj manifestaciji, Ali Ježa, Adnana Halilovića, Samira Begića, Merimu Bašić, Memnuna Hadžića, Edina Puhala i Irmu Balijagića. Svi borci su se nakratko obratili prisutnim, kao i promotor Dalibor Ban.

"U ime organizatora želim istaći da se radi o kvalitetnim mečevima, te da će domaći borci imati velike izazove tog 3. oktobra“, rekao je Ban.

Za "Sarajevo fight night 2" u prodaju će biti pušteno 900 ulaznica, 700 stajanje i 200 sjedenje. Nakon startnih mečeva (Csutakuj Daniel – Ali Jež, Hamori Adam – Adnan Halilović, Urban Laszlo – Samir Begić, Benke Sara – Merime Bašić), uslijedit će direktan prijenos na Hayat TV borbi (Memnun Hadžić – Aleksandar Aksentijević, Marino Goleš – Mohammed Ali Durmaz, Edin Puhalo – Diallo Ali i Irma Balijagić – Mirjana Vučić).