|

Boriću zlato, Grizoviću bronza

Boriću zlato, Grizoviću bronza
0
S
Sarajevo-x.com
8.2.2011. u 11:55
0
komentara
0

dijeljenja
Boriću zlato, Grizoviću bronza Šarić, Borić i Grizović sa trenerom Zlatanom Husakovićem
Članovi oba zenička plivačka kluba – Gradskog kluba vodenih sportova Čelik i PK Zenica Željezara, njih devetero, zajedno sa plivačima banjalučkog Olympa, predstavljali su našu zemlju proteklog vikenda na međunarodnom mitingu u Kikindi. Na ovom jakom mitingu su nastupili plivači iz deset zemalja – Slovačke, Češke, Rumunije, Mađarske, Bugarske, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, BiH i Srbije.
Jedanaestogodišnji Amar Borić (GKVS Čelik) dokazao je svoj talenat osvajanjem zlatne medalje u svojoj kategoriji na 50 m prsno. Osim toga bio je četvrti na 50 m slobodno, šesti na 100 m mješovito, sedmi na 50 m leđa i 50 m delfin, te odličan peti u ukupnom plasmanu. Borić je na prsima popravio lični rekord za dvije sekunde, na kraulu za sekundu i po, na 100 m mješovito za dvije sekunde, a na delfinu za sekundu.

Amar Borić Amar Borić
Njegov klupski kolega Amir Grizović (17) u svojoj kategoriji je osvojio bronzu na 100 m delfin, bio četvrti na 100 m slobodno, kao i u ukupnom plasmanu. I treći član Čelika Šemsa Šarić, iako pod teškom prehladom uspjela je u apsolutnoj kategoriji (15 godina i stariji) ostvariti odličan plasman. Bila je sedma na 100 m leđa i osma na 100 m slobodno.

Za Željezaru su plivali Nejra Bektaš, Lejla Ahmetspahić, Samra Pašić, Ajdin Sofić, Amir Brdarac (bio šesti na 50 m slobodno u kategoriji dječaka 13 godina) i Denis Berilo. Raduje veliki napredak 11-godišnje Nejre Bektaš, koja je popravila svoj lični rekord na 50 m slobodno i 100 m mješovito, te sedmogodišnjeg Ajdina Sofića kojem je ovo bilo prvo takmičenje.

Kada je u pitanju banjalučki Olymp za njih su nastupili: Jovana Medić, Valentina Štrabić, Đorđe Momić, Ognjen Šobot, Nemanja Mileusnić, David Trivić, Ivan Šobot i Natalija Stanojević.

Zbog velikog broja domaćih mlađih takmičarki djevojčice su dobile priliku takmičiti se sa plivačicama iz svog godišta, znači posebno 2000., 2001., 2002., 2003. i 2004. godište. U kategoriji djevojčica 2001. godište Natalija Stanojević je ostvarila izvrstan rezultat. Osvojila je zlato na 50 m leđa, srebra na 50 m slobodno i 50 m delfin, te bronzu na 100 m mješovito. Ako se bude ispravno radilo sa njom, mogla bi izrasti u vrhunsku plivačicu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.