Veliki fan Manchester Uniteda
20

Bolt: Učinio bih sve da Manchester City ne osvoji titulu

FENA
Usain Bolt (Foto: Arhiv/AFP)
Usain Bolt (Foto: Arhiv/AFP)
Olimpijski atletski šampion na 100 i 200 metara i veliki navijač Manchester Uniteda Usain Bolt izjavio je danas da bi učinio sve da Mancgester City ne osvoji novu titulu u Premier ligi.

"Ne znam da li će me Alex Ferguson pozvati na probu, ali ako se to dogodi, volio bih da dođem i treniram Unitedove napadače, kao što sam to radio s Ronaldom. Učinit ću sve da City ne osvoji ponovo titulu. Spreman sam da dođem i pomognem, jer United je moj klub", rekao je Bolt britanskim medijima.

Bolt je nedavno otkrio da sanja da obuče dres "Crvenih đavola", kao i da bi volio da dođe na probni trening omiljenog kluba.

"Igrači kao Nani i Ashley Young su brzi i spretni, ali nedovoljno jaki u duelima, baš kao i Ronaldo nekada. On je poslije mog treninga 2009. postigao 40 golova, sumnjam da bi to ostvario bez moje pomoći. United ima toliko dobrih nogometaša, koji bi bili nezadrživi kada bi poradili na sprinterskoj tehnici", dodao je Jamajčanin.

Najbrži čovjek na planeti osvojio je tri zlatne medalje na Igrama u Londonu, a posljednju kao dio štafete Jamajke 4x100, koja je postavila novi svjetski rekord - 36,84 sekundi.