Samo nebo je granica
0

Bolt se želi okušati u skoku u dalj

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Najveću zvijezdu netom završenog Svjetskog atletskog prvenstva u Berlinu, jamajčanskog sprintera Usaina Bolta, u budućnosti bismo mogli gledati u još jednoj disciplini.

Riječ je o skoku u dalj, a The Sun piše da je Boltu želja reprizirati podvig američkog sprintera Jessea Owensa koji je osvojio četiri zlatne medalje u Berlinu na Olimpijskim igrama 1936. godine.

Bolt je na SP-u u Berlinu ponovio doseg s prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Pekingu osvojivši tri zlatne medalje (100, 200 i 4x100 metara), postavivši pritom i dva nova svjetska rekorda na 100 i 200 metara koja je poboljšao za 11 stotinki.

  • Rekao sam svom treneru da bih volio isprobati skok u dalj prije nego odem u penziju. Mislim da bih bio jako dobar u tome – rekao je Bolt, koji je nakon završetka Svjetskog prvenstva prisustvovao zabavi koju je organizirao Jamajčanski turistički ured u Berlinu.

  • Bilo je ovo sjajno prvenstvo. Umoran sam, ali osvojio sam sve što sam htio pa sam sretan. Kada se vratim na Jamajku planiram se puno zabavljati – dodao je najbrži čovjek današnjice kojem će sljedeći nastup biti u petak u Zürichu na 200 metara.