sport
0

Bolt: Poludio bih da sam slušao trenera

Totalsport
Usain Bolt (Foto: AFP)
Usain Bolt (Foto: AFP)
Najbrži čovjek svih vremena Usain Bolt otkrio je u autobiografiji, koja će uskoro ugledati svjetlo dana, da je svojevremeno ignorisao savjet svog trenera da izbjegava seks.

The Times je objavio nekoliko izvadaka iz Boltove autobiografije "Brži od munje", a jedna od zanimljivijih epizoda se odnosi na zabrinutost trenera Glena Millsa da bi njegov štićenik zbog slobodnog duha i bezbrojnih zabava mogao upasti u nevolje.

"Jednom mi je čak rekao da izbjegavam seks. Da sam slijedio njegov savjet, poludio bih. Jednostavno sam povremeno morao živjeti brzo. To je bio jedini način da ostanem fokusiran", napisao je olimpijski pobjednik, svjetski prvak i svjetski rekorder na 100, 200 i 4x100 metara.

Objasnio je Bolt i kako izdržava pritisak koji sa sobom nosi status globalne zvijezde i jednog od najpopularnijih sportaša današnjice.

"Povremeni izlasci, plesanje i zabavljanje s prijateljima su mi bili ispušni ventil. To mi je pomoglo da radim ispravno na stazi i niko, niko me nije mogao uvjeriti u suprotno".