Uoči mitinga Zlatne lige
0

Bolt podijelio 3.000 autograma

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Usain Bolt proveo je u četvrtak sat vremena na glavnom željezničkom kolodvoru u Zürichu. Najpopularniji atletičar današnjice je uoči sutrašnjeg (petak) mitinga Zlatne lige potpisao oko 3000 autograma svojim švicarskim obožavateljima.

Najbrži čovjek svijeta objasnio je pritom kako dominaciju u sprinterskim disciplinama Jamajka duguje atletičarima koji ostaju kod kuće, umjesto odlaska u Sjedinjene Američke Države.

  • Oni koji odlaze u SAD zarade gomilu ozljeda jer moraju trčati svake sedmice. Ja imam dobrog trenera koji je to shvatio. Oni koji ostaju u Jamajci mogu sami odlučiti kada će trčati - kazao je Bolt, koji je još jednom ponovio želju da se u budućnosti okuša u skoku u dalj.

Donedavno je olimpijski i svjetski prvak, te svjetski rekorder na 100, 200 i 4x100 metara ponavljao kako bi se uskoro mogao prebaciti na 400 metara, ali čini se da ga sve više kopka skok u dalj. Možda i zato što je svjetski rekoder u ovoj disciplini Mike Powell izrazio uvjerenje kako bi Bolt mogao postati prvi čovjek koji će skočiti dalje od devet metara.

  • Definitivno se želim okušati u skoku u dalj. Mislim da bih bio dobar u tome. Malo sam skakao tokom školskih dana, ali sada ću se ozbiljno okušati u toj disciplini - najavio je Bolt na konferenciji za novinare, ali nije precizirao kada bi se mogao naći na zaletištu dalja.